venerdì 2 gennaio 2015

Vegan Recipes: Orzo e broccoli

Orzo e broccoli

Dopo le feste sentiamo tutti la necessità di ripartire mangiando alimenti più leggeri e sani. 
Oggi vi consiglio una ricetta veloce ma soprattutto ricca di: sali minerali (calcioferrofosforopotassio), vitamina CB1 e B2, fibre alimentari e antiossidanti. Il piatto? Orzo e broccoli.

Ingredienti x 2:
orzo perlato 150gr
broccoli 1 medio
aglio 1 spicchio
olio evo qb
sale qb

Tempo di esecuzione: 20 minuti
Facile

Procedimento:
portare ad ebollizione dell'acqua salata in una pentola capiente. Lavare bene il broccolo, tagliarlo grossolanamente eliminando il gambo e quando l'acqua bolle, immergerlo per 8 minuti. Nel frattempo fare soffriggere leggermente in una padella lo spicchio d'aglio con l'olio. Con l'aiuto di una schiumarola  togliere il broccolo dall'acqua, passarlo in padella e saltarlo leggermente.

Nella stessa acqua di cottura, versare l'orzo e cuocere per circa 13 minuti ( oppure seguite i tempi di cottura consigliati sulla vostra confezione; marche diverse possono avere tempi diversi di preparazione). Una volta cotto l'orzo, scolare e versare nella padella con il broccolo. Mescolare ed amalgamare bene gli ingredienti.

Il piatto è pronto per essere servito...buonissimo!!





Barley and broccoli

After the holidays we all feel the need to start eating lighter foods and healthy.
Today I recommend a quick recipe but especially rich: minerals (calcium, iron, phosphorus, potassium), vitamin C, B1 and B2, dietary fiber and antioxidants. The dish? Barley and broccoli.

Ingredients for 2:
150g pearl barley
1 medium broccoli
1 clove garlic
extra virgin olive oil to taste
salt to taste

Running time: 20 minutes
easy

procedure:
Boil salted water in a large pot. Wash the broccoli, cut coarsely removing the stem and when the water boils, soak it for 8 minutes. Meanwhile, fry lightly in a pan with the garlic oil. With the help of a slotted spoon remove the broccoli from water, pass it in the pan and skip lightly.

In the same cooking water, pour the barley and cook for about 13 minutes (or follow the cooking time recommended on your package; different brands may have different times of preparation). Once cooked barley, drain and pour into the pan with the broccoli. Stir and mix the ingredients well.

the dish is ready to be served ... yummy !! Barley and broccoli

After the holidays we all feel the need to start eating lighter foods and healthy.
Today I recommend a quick recipe but especially rich: minerals (calcium, iron, phosphorus, potassium), vitamin C, B1 and B2, dietary fiber and antioxidants. The dish? Barley and broccoli.

Ingredients for 2:
150g pearl barley
1 medium broccoli
1 clove garlic
extra virgin olive oil to taste
salt to taste

Running time: 20 minutes
easy

Procedure:
boil salted water in a large pot. Wash the broccoli, cut coarsely removing the stem and when the water boils, soak it for 8 minutes. Meanwhile, fry lightly in a pan with the garlic oil. With the help of a slotted spoon remove the broccoli from water, pass it in the pan and skip lightly.

In the same cooking water, pour the barley and cook for about 13 minutes (or follow the cooking time recommended on your package; different brands may have different times of preparation). Once cooked barley, drain and pour into the pan with the broccoli. Stir and mix the ingredients well.

The dish is ready to be served ... yummy !!

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